Οι αγώνες της ΠΑΣΚΕ

Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. υπερασπίζει και αγωνίζεται για την διεύρυνση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου της πλήρους απασχόλησης με σιγουριά, σταθερότητα και δημοκρατία στις εργασιακές σχέσεις και με καθολική αποδοχή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. προωθεί πολιτικές για τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διεύρυνση της απασχόλησης. Σε δημοτικό επίπεδο συγκροτεί μικτές οργανώσεις ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων με σκοπό την παρέμβαση αφενός στα διακλαδικά – δημοτικά σωματεία και αφετέρου για ανάληψη δράσεων στις τοπικές κοινωνίες για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα (άθληση, κατοικία, συγκοινωνίες, καταπολέμηση ναρκωτικών, πολιτισμός κα).

Σήμερα,

  • μετά από 37 χρόνια ζωής και δημιουργικής δράσης,
  • μετά από 37 χρόνια προσφοράς στους πολιτικοκοινωνικούς αγώνες,
  • μετά από 37 χρόνια προσπάθειας για συγκροτημένη και δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, η Π.Α.Σ.Κ.Ε. αναδείχθηκε, καταξιώθηκε και υποστηρίχθηκε μαζικά από τους έλληνες εργαζόμενους. Αποτέλεσε και αποτελεί την κεντρική συνιστώσα και την κοινωνική σταθερά του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.
  • Είμαστε μία ανοιχτή – δημοκρατική παράταξη που εμφορείται από σοσιαλιστικές αρχές και αγωνιζόμαστε για τη διαρκή αναβάθμιση της θέσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
  • Είμαστε σοσιαλιστές που συνεργάζονται και με άλλες όμορες δυνάμεις.
  • Φιλοδοξούμε και εργαζόμαστε για να εκφράσουμε όλους τους εργαζόμενους γιατί τα σοσιαλιστικά ιδεώδη και οι στρατηγικές στοχεύσεις μας είναι απολύτως εναρμονισμένα και συμβατά με τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τις διεκδικήσεις των ελλήνων εργαζομένων.
  • Είμαστε σοσιαλιστές και συνεργαζόμαστε στενά με κάθε προοδευτική, κάθε αριστερή δύναμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Πιστεύουμε στο δημοκρατικό σοσιαλισμό, στις αρχές και αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της απελευθέρωσης, της ειρήνης, της ισοτιμίας και της ισότητας των πολιτών.
  • Εναντιωνόμαστε στο Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και σε κάθε αντίληψη πατερναλισμού, μεγαλοϊδεατισμού και περιορισμού των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Σήμερα, μετά από 37 χρόνια δράσης, πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, πιο αποφασιστικοί, πιο αποτελεσματικοί. Εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για την οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και την αυτόνομη στρατηγική του συνεχίζουμε τη δράση και τον αγώνα.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ